Velkommen til N. Kjær Bilcentret

Om os

Vi er en familieejet virksomhed gennem tre generationer, og kan som en af de eneste bilforhandlere i Danmark tilbyde vores kunder mere end 70 års erfaring.

Vi er +60 medarbejdere, som hver dag arbejder hårdt for at yde kvalitet og markedets bedste kundeservice. Og du skal ikke være i tvivl – når du først er blevet kunde hos os, vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at du bliver ved med at være det i mange år fremover.

Vi glæder os til at vise dig, hvad vi kan.

Velkommen til N. Kjær Bilcentret.

Vores historie

Vores historie går tilbage til tiden før 1950, hvor grundlægger Nikolaj Kjær åbnede sit cykel- og autoværksted i Gudbjerg, lidt uden for Svendborg.

1950

Flyttede ind på Ørkildsgade

I 1950 flyttede Kjær forretningen til Ørkildsgade i Svendborg, og blev samtidig forhandler af DOMI biler (Austin og Morris). Austin og Morris bilerne var blandt tidens populæreste, og pladsen i Ørkildsgade blev hurtig for trang.

1958

100 ansatte i Korsgade

I 1958 købte Kjær ejendommen i Korsgade, og DOMI-forhandlingen blev udvidet til også at omfatte lastbiler og traktorer. Som en naturlig følge af Kjærs ønske om at kunne tilbyde sine kunder optimal service, blev der ligeledes etableret plade-, el-, diesel- og malerværksteder på matriklen. Efter den beskedne start i Gudbjerg var N. Kjær Bilcentret nu vokset til at være en af Svendborgs betydende virksomheder med sine 100 ansatte.

1972

Moderne bilhus

I 1972 sikrede Kjær sig en stor grund på Odensevej 94, og byggede første del af det, der skulle blive områdets første, moderne bilhus. Samme år flyttede salgsafdelingen fra Korsgade til de storslåede faciliteter, så der nu var mulighed for at besigtige alle de nye bilmodeller under ét tag – og tanke benzin på byens første selvbetjeningstank.

1976

Samlet igen i nybyggeri

I 1976 stod nybyggede og topmoderne værkstedsfaciliteter klar, og hele reparations- og serviceafdelingen kunne forlade de efterhånden trange kår i Korsgade, så forretningen atter var samlet på ét sted.

1978

Skiftede til salg af Ford biler

I 1978 skiftede Kjær til Ford-forhandling efter mere end 25 år med DOMI biler.

1983

Generationsskifte

Ivan Kjær, søn af Nikolaj Kjær, sluttede sig til virksomheden i 1983 for at hjælpe sin far, og i 1991 gennemgik N. Kjær Bilcentret et generationsskifte.

1990’erne

Brenderup Trailer Center

I 1990’erne udvidede N. Kjær Bilcentret aktiviteterne med kvalitetstrailere fra Brenderup, og er i dag udnævnt til Brenderup Trailer Center.

2003

Autoriseret service og salg Mazda

I 2003 blev N. Kjær Bilcentret autoriseret Mazda serviceværksted, og i 2006 fik virksomheden tillige forhandling af Mazda. 

2021

2. generationsskifte samt Suzuki forhandler

1. januar 2021 overtog N. Kjær Bilcentret Suzuki forhandling i Svendborg (salg og service), og 1. februar 2021 blev vi ydermere autoriseret IVECO værksted.

Hans-Christian Kjær, søn af Ivan Kjær, sluttede sig til virksomheden i 2011, og i 2021 overlod Ivan roret til Hans-Christian, som i dag er indehaver og administrerende direktør.