Bliv klog på el – alt hvad du skal vide om elbiler 

En elbil er nemlig ikke bare en elbil, og der er mange ting at tage stilling til, hvis du ønsker at købe en bil, der kører på el. Læs om de væsentligste forskelle her. 

Hvis du stadig sidder tilbage med spørgsmål, så kontakt os endelig – vi guider dig gerne!   

 

Hybrid, Plug-in hybrid og elbil – hvad er forskellen?

En bil med hybrid-teknologi er en bil, der både har en forbrændingsmotor og en elmotor. Elmotoren og det tilhørende batteri er ikke så kraftigt, at bilen kan køre udelukkende på el, men elmotoren kan afhjælpe og booste forbrændingsmotoren ved spidsbelastninger. Batteriet oplades ved energiopsamling fra kørslen, og kan ikke lades op med kabel. 

En plug-in hybridbil er ligeledes en bil, der indeholder både en forbrændingsmotor og en elmotor, men elmotoren kan lades op med kabel og er dermed så stor, at bilen kan køre et længere stræk udelukkende på el. Når der ikke er mere el at give af, tager forbrændingsmotoren over og bringer dig det sidste stykke. Elbiler har kun en elmotor og kører udelukkende på opladet el fra en ladestander.  

Hvorfor vælge en elbil?

I vores søgen efter at nedbringe forbruget af fossile brændstoffer og bevæge os i en mere grøn retning, er elbilen et godt alternativ, når det kommer til privat transport. Udviklingen af elbiler er er gået hurtigt de seneste år, og elbilers batteri levetid er øget betragteligt, hvilket jo unægteligt er elbilers akilleshæl. Men i dag kan du få elbiler, hvis batteri holder til op mod 400 km på en opladning. Vi er med andre ord tæt på dér, hvor du ligeså godt kan vælge en elbil frem for en forbrændingsbil.

 

Hybridbil fordele og ulemper

En hybridbils fordel er, at du sparer væsentligt på dit brændstofforbrug. Det er oplagt at udnytte den energi, der alligevel bliver genereret ved egen kørsel. Ved hybridbilen er fordelen yderligere, at du ikke skal bøvle med kabler, bilen ligner den du kender. Til gengæld kan du køre længere på el i en plug-in hybrid. Ulempen er, at du stadig er afhængig af brændstof, når det gælder de lange stræk. 

 

Elbil fordele og ulemper

Fordelen ved elbilen er oplagt, at du helt er fri for fossile brændstoffer, og hvis du kan prioritere at lade med el fra sol- og vindenergi udleder din elbil ikke CO2.  Ulemperne ved elbilen bliver med tiden mindre og mindre, men lademulighederne, både udbuddet og ladetiden kan stadig være en udfordring.